menu

The Performance Factory

Transformatie Polaroid total cost of ownership

De transformatie van gebouw zuid van de voormalige Polaroid fabriek is gerealiseerd door een Twents bouwteam, inclusief het onderhoud voor de komende 25 jaar. Het karakteristieke fabrieksgebouw wordt het onderkomen van verschillende partners op het gebied van kunst, cultuur, ambacht en arbeidsparticipatie. Ook woningcorporatie Domijn is hier gevestigd.

Total cost of ownership
Niet alleen de bouw maar ook het beheer en onderhoud voor de eerste 25 jaar is aanbesteed. Het bouwteam heeft goed nagedacht over een duurzame gebouwschil. Veel van de bestaande kozijnen zijn vervangen en uitgevoerd in aluminium (vlies)geveltechniek. Domijn krijgt zo een beter plan én een kostenbesparing voor de lange termijn.

Resultaatgericht samenwerken
Domijn benoemde in de uitvraag de prestatie-eisen; géén bestek. Dit om de bouwpartners te stimuleren tot creatieve en innovatieve oplossingen. Naast financiën zijn de partijen beoordeeld op duurzaamheid, flexibiliteit, beheer en onderhoud, communicatie en de inzet van partners van de Performance Factory. Domijn kiest bewust voor Twentse partners. BCT Architecten Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V. uit Goor koos voor Façadis als partner voor de aluminium geveltechniek.

Bekijk alle projecten

Oplossing: Service & onderhoud

Opdrachtgever: Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V.

Architect: BCT Architecten www.bctarchitecten.nl

Neem contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×