menu

Gevelbouwers sinds 1966

'Inmiddels hebben we ons ontwikkeld tot een landelijk opererende specialist op het gebied van gevelbouw'.

Ruim 50 jaar geleden begon het familiebedrijf ‘Staalbouw Oldenzaal’ met het maken van stalen ramen en deuren. Inmiddels is niet alleen onze naam veranderd, maar hebben we ons ook ontwikkeld tot een landelijk opererende specialist op het gebied van gevelbouw.

Onze oplossingen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. We richten ons op projectspecifieke kozijnen, ramen, deuren en vliesgevels van aluminium en staal. Glastechniek speelt altijd een rol in onze gevels. Met name wanneer het constructieve beglazing betreft, wordt de expertise vanuit zusteronderneming Alverre ingezet.

 

Onze werkwijze.

ADVIES & BEGROTING

ADVIES
We zetten onze kennis en ervaring graag in voor een goed advies aan uw bouwteam of projectgroep. Al vroeg in het ontwerpproces kunnen we u advies geven over toe te passen profilering en detailoplossingen.

Onze adviezen zijn constructief en bouwfysisch altijd gebaseerd op de VMRG Kwaliteitseisen. Bij definitieve engineering en realisatie door ons, bent u dan ook zeker van levering onder VMRG-Keurmerk®.

Uw vraagstuk is de uitdaging voor de gevelbouwers van Façadis!

BEGROTING
Als ketenpartner van vele bouwgerelateerde opdrachtgevers, zijn we een vertrouwd aanspreekpunt wanneer het gaat om gevel- en glastechnische vraagstukken.

Op aanvraag wordt een project begroot en waar nodig worden projectspecifieke oplossingen aangedragen door het calculatie-/verkoopteam. Binnen de technische en esthetische randvoorwaarden wordt altijd een juiste balans gezocht tussen prijs, kwaliteit en overige randvoorwaarden.

Advies over uw project?

ENGINEERING & BIM

ENGINEERING
Onze engineers werken de opdrachten uit met moderne teken- en modeleersoftware. Er wordt gewerkt met Autodesk Revit | AutoCAD (lt).

Na afstemming met en goedkeuring van de opdrachtgever en andere betrokken partijen, worden elementen vrijgegeven voor externe bestelling en interne productie.

Gegenereerde data uit onze engineering-software dient als basis voor het tekenwerk én de aansturing van de profielbewerkingsmachines in de productie.

BIM
Building Information Modelling is niet meer weg te denken in het bouwproces.

Vanuit een 3D ontwerpmodel kan maatvoering worden bepaald en, afhankelijk van het gewenste LOD niveau, kunnen onze engineers de elementen verder modelleren.

Ook 2D engineering in combinatie met 3D modeling As Build kan door ons ingevuld worden.

Vraag naar de mogelijkheden

PRODUCTIE & PREFAB

PRODUCTIE
In aansluiting op de machinale profielbewerking, worden de gevelelementen vakkundig geassembleerd.

Naast de interne kwaliteitsborging ziet de SKG-IKOB er op toe dat de elementen worden geleverd onder VMRG-Keurmerk®.

PREFAB
De gevelbouwers van Façadis streven naar een zo hoog mogelijke prefab graad; hierdoor worden de gevolgen van (weers-) invloeden op de bouwlocatie tot een minimum beperkt.

Waar mogelijk wordt ook de beglazing prefab, geconditioneerd, aangebracht tijdens de productie. Zo optimaliseren we de glasmontage en borgen we voor u een snelle wind- en waterdichte situatie op de bouw.

MONTAGE

Als VCA* gecertificeerde gevelbouwer doen wij er alles aan om onze medewerkers veiliger te laten werken. Onze monteurs, directie en leidinggevenden zijn dan ook allen VCA-VOL gediplomeerd. De audits worden jaarlijks uitgevoerd op de bouwplaats en op kantoor door het onafhankelijke keuringsinstituut TÜV Nederland.

De geproduceerde vliesgevels, ramen en deuren worden in de bouw aangebracht door ervaren monteurs. Waar nodig wordt gebruikt gemaakt van gekeurde hoogwerkers en verticale transportmiddelen.  

Al onze gevelelementen worden gemonteerd conform de VMRG Kwaliteitseisen.

SERVICE & ONDERHOUD

Na oplevering, of in combinatie met een totaalopdracht, kunnen we het periodiek technisch onderhoud verzorgen, inclusief de benodigde inspecties conform de VMRG Onderhoudsadviezen of de gevraagde conditie volgens NEN 2767.

Het onderhoudscontract kan worden overeengekomen met de bouwende partij, de vastgoedeigenaar en uiteraard ook met de gebouwbeheerder of facilitaire organisatie.

Een aantal voorbeelden:

The Performance Factory : 25-jarig onderhoudsplan conform NEN 2767.

GGNet Warnsveld: onderhoudsovereenkomst woon-zorggebouw voor 96 cliënten; conform vigerende VMRG Onderhoudsadviezen.

Revius Lyceum Doorn: periodiek inspectie-onderhoud vanaf opgeleverde nieuwbouw conform VMRG Onderhoudsadviezen.

GARANTIE

Bij Façadis krijgt u gegarandeerde kwaliteit. Die kwaliteit is omschreven in de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen. Uw product voldoet daarmee sowieso aan wettelijke eisen, zoals omschreven in het Bouwbesluit 2012 en CE-markering, maar stijgt op veel aspecten boven deze eisen uit.

Dankzij de hoge kwaliteit van de producten, is meerjarige garantie mogelijk. De garantie spreken we desgewenst project specifiek af,  maar staat ook in genoemd in de VMRG Algemene Voorwaarden 2017.

In samenwerking met StaalFin Groep

Lees meer
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×