menu

LocHal Tilburg.

Industriële cultuurkathedraal gevels van staal

In De Spoorzone van Tilburg staat een parel van een gebouw: de Locomotiefhal. Al sinds 1868 wordt de plek in de volksmond ‘D’n Ateljee’ genoemd. Wanneer je daar staat, is het enige wat je kunt denken: ‘Wauw, dit was de plek waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden’.

De bestaande gebouwschil van dit industriële erfgoed is vanaf het maaiveld op duurzame en maakbare wijze gerenoveerd tot een stadsbalkon. Het gebouw is voorzien van prachtige stalen vliesgevels die de oude stijl van het gebouw in zijn waarde laten. De grote glasvlakken en markante hoge deuren nodigen uit om naar binnen te gaan.

De Lochal is winnaar van de Publieksprijs van BNA Gebouw van het Jaar 2019

Ook zijn de Gulden Fenix dé prijs voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving en Dezeen Award voor ‘Rebirth project of the year binnengesleept.

Lees ook het artikel over de Lochal en Façadis in het vakblad Gevelbouw, een onafhankelijk medium dat de gevelbouw in al zijn facetten belicht.

Impressies zijn beschikbaar gesteld door CIVIC Architects/3D Studio Prins.

Last but not least een fantastische FILM-IMPRESSIE

Bekijk alle projecten

Opdrachtgever: Binx Smartility, Groenlo

Architect: CIVIC Architects, Amsterdam en Braaksma & Roos Architectenbureau, Den Haag

Neem contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×