menu

NS Station Harderwijk.

Projectmatige extrusie flexibel detail

In Harderwijk werkten de NS, ProRail en de gemeente samen om het stationsgebied een prachtige metamorfose te geven.

Het nieuwe station is voorzien van bijzondere hoge vliesgevels. Er is gebruik gemaakt van projectspecifieke detaillering en van geautomatiseerde toegangstechniek. Aan de buitenzijde is gebruik gemaakt van speciale verlichting die de verticale lijnen en profielaccenten versterken.

Langs het station denderen dagelijks ontelbaar veel treinen. Door deze zware treinbelasting ontstaat er veel beweging in het perrondek. Dankzij een innovatieve, flexibele oplossing wordt deze beweging opgevangen in de vliesgevelbevestiging.

Bekijk alle projecten

Opdrachtgever: Bouwcombinatie Reef Infra en Strukton Infratechnieken

Architect: Group A architecten, Rotterdam

Neem contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×